torstai 19. kesäkuuta 2014

Luomu ja lähiruokaa.. Mistä sitä saa?

Heippa!

Seuraava vinkki ei ole vain juhannusta varten vaan tätä kannattaa hyödyntää aina kun olet seudulla.

Hyvä ja laadukas ruoka on lähellä sydäntäni ja näin juhannuksena Suomessa oikein korostuu hyvän ja tuoreen ruoan merkitys. Lisäksi tapanahan on ostaa uuden sadon tuotteita. Näitä tuotteitahan saa helposti torilta ja kauppahallista, mutta silti ostoksia täytyy täydentää käymällä kaupassa.

Olin jo ostanut torilta hieman perunoita ja mansikoita sekä kauppahallista tuoretta kalaa, leipää ja leikkeleitä enkä millään olisi halunnut lähteä supermarkettien juhannusruuhkaan. Onneksi minulle suositeltiin Tuorepuotia. Sieltä saisin kuulemma kaiken mitä tarvitsen juhannuksen herkutteluun ja tuotteet olisivat vielä luomua tai lähellä tuotettuja. Sinne siis!

Tuorepuoti sijaitsee melkein Mikkelin keskustassa Original Sokoshotel Vaakunan vastakkaisella puolella Vilhonkadulla (entinen Vehviläinen. Parkkitilaa oli mukavasti ja se oli ilmaista, eli helppoa!

Astuin sisään puotiin ja mielessäni kävi epäilys löytäisinköhän täältä kaiken tarpeellisen juhannukseen. Puoti ei nimittäin ole suurensuuri kooltaan.

Hedelmiä ja kasviksia löytyy luomuna ja lähituotettuja
 Tutkailin valikoimaa ja aloin keräilemään eri tuotteita. Ystävällinen myyjä antoi hyviä vinkkejä ja auttoi minua kasaamaan sopivat herkut.

Ruokavinkki: Iivarin Savumuikut + ruisnäkkäri + Tertin Sinappikastike

Tuo maatalon jäätelö hakkaa maullaan monet muut.. Olenkin vähän tällainen herkkuperse

Puodista löytyi juhannuksen perustarvikkeet: hyvää makkaraa ja lihaa grilliin, uusia perunoita, uuden sadon porkkanoita ja juhannusjuomaa jokaiseen makuun.

Milloin viimeksi olet maistanu Omenaporetta tai Sittistä? Ihanan retroa<3

Tuorepuodin valikoimista löytyy kaikki peruselintarvikkeet ja erikoisempiakin tuotteita. Mielestäni mikään ei ollut ylihinnoiteltua ja pidin siitä, että tuotteita ei tilata liikaa joten kaikki on aina tuoretta.

Oletko koskaan maistanut biisonia?

"Perustuotteiden" lisäksi keräsin tottakai koriin muutakin, kuten salaattitarpeita ja kasviksia, yrttejä, mausteita, luomukananmunia, erilaisia kastikkeita grillaukseen ja marmelaadia.

Kaikki juhannusostokseni tyylilleni sopivassa "kauppakassissa"
Jos olet miettinyt, mistä niitä paikallisia tuotteita oikein saa niin Tuorepuodistahan niitä!

Suosittelen käymään Tuorepuodissa tutustumassa valikoimaan ja ihan vaihtoehtona tutulle kaupalle. Sieltä löytää myös monia kivoja tuotteita tuliaisiksi.

Tuorepuodin kotisivuilta voit tilata tuotteita ja vaikka kokonaisen ostoskorin valmiiksi. Sinne on helppo poiketa 5 tieltä ja se ei ole kaukana ydinkeskustasta. www.tuorepuoti.fi ja Facebookissa www.facebook.com/Tuorepuoti

Makoisaa juhannusta ja kesää XOXO
Veera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä risut, ruusut ja rakkaudet tähän :)