maanantai 16. kesäkuuta 2014

Juhannus Veeran mieleen

Perinteinen suomalainen juhannuksen viettopaikka (kuva: RockandLake)

Suomalainen juhannus: ihana keskikesän yöttömän yön juhla, jota vietetään perinteisesti mökillä saunoen, uiden ja makkaraa grillaten. Illan edetessä istutaan romanttisesti ulkona kokkoja katsellen. Tuttu ininä alkaa myös pikkuhiljaa kuulua korvanjuuresta ja pieniä pistoksia tuntua ympäri kehoa. Hyttyset!!
Iltasanomien mukaan kesäksi on tulossa hyttyspommi! (kuva: Iltasanomat)
En voi sietää juhannusta mökillä tai maalla, sillä pienenä vietimme joka vuosi juhannuksen keskellä ei mitään. Jostain syystä minä houkutin eniten hyttysiä ja jokaisen juhannuksen jälkeen olinkin täynnä pistoksia. Hyi sitä kutinan määrää! Ainoa hyvä muisto näistä mökkijuhannuksista on se, että pääsi rantasaunasta pulahtamaan suoraan Saimaaseen.

Onneksi juhannuksen voi viettää myös kaupungissa!

(Kuvat: ravintolalaiva Toivo, Länsi-Savo Vesa Vuorela)
Mikkelin kaupunkijuhannuksessa pääset hyvään juhannusfiilikseen, kun kokko sytytetään satamassa ja nautit virvokkeita ravintolalaiva Toivon kannella. Romanttisista maisemista ja useammistakin kokoista voi nauttia m/s Jaarlin kokkoristeilyllä. Kotipihalla voi grillata ja pääseepä sateen sattuessa suojaan nopsaan. Piknik on myös hyvä vaihtoehto.

Ainoa huono puoli kaupunkijuhannuksessa on ihmisten vähyys. Jos autiot kadut eivät kiinnosta, on vaihtoehtona Visulahden Juhannus! Minäkin tykkään käydä festareilla, silloin kun on hyvä ilma ja ei tarvitse olla yötä teltassa.

Visulahden Juhannus

Kommentoi alla missä sinä vietät juhannuksen mieluiten.

Kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan 2 kpl kahden hengen lippuja risteilylle m/s Kuutille (arvo 40 €/ lippu). Laita kommenttiisi myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinuun yhteyden voiton sattuessa. Vastaa viimeistään 22.6. mennessä.

XOXO
Veera

3 kommenttia:

  1. Mieluiten olisin rannalla paistamassa makkaraa, mutta kai pitää tyytyä katsomaan satamassa kokkoa.

    VastaaPoista
  2. Monta kaupunkijuhannusta takana, vaikka mökkikin on. Kaupungissa on ihan hyvä olla. Toisaalta jos olisi aurinkoinen ja lämmin ilma, niin mökkielämäkin on ok. Nautiskelen juhannuksesta joka tapauksessa. Vaikka risteilyllä.

    VastaaPoista
  3. Kaupungissa on ihan hyvä viettää Juhannusta. On rauhallista, voi grillata omalla pihalla, saunoa, heittää vaikka tikkaa. Kokkoa voisimme käydä katsomassa satamassa jos on hyvä ilma.

    VastaaPoista

Jätä risut, ruusut ja rakkaudet tähän :)