maanantai 11. elokuuta 2014

Puolimakeaa, kuivaa, kuplivaa ja muitakin makuja

Heippa,

Sain kuulla, että Mikkelin seudulla on kolme viinitilaa! Ihmettelin suuresti miten rypäleet saa kasvamaan näillä leveysasteilla, joten täytyihän minun lähteä ottamaan selvää..

Ensimmäisenä suuntasin Puumalan matkallani Temolan viinitilalle Niinisaaressa. Viinitilan edessä kasvoi huimasti marjapensaita (mitä ihmettelin kovasti. Missä viinitarha?) ja pihalta löytyi kaunis puutarha. Temolan yrittäjät asuvat itse pääkaupunkiseudulla, mutta pitävät kesän ajan viinitilaa ja myymälää Puumalassa. Tila on avoinna elokuun loppuun päivittäin klo 12-18. Temolan viinitilan viinit ovat laadukkaista raaka-aineista valmistettuja ja ovat voittaneet palkintoja esimerkiksi Suomen tilaviinikilpailuissa.


Puutarhassa voi nauttia lasin tilan viiniä tai siideriä


Montas laitetaan ;)

Temolan vierailun aikana minulle valkenikin, että nämä paikalliset viinit valmistetaankin eri marjoista, ei rypäleistä. Viineissä on aivan erilainen ja raikas, luonnollinen maku. Olen joskus nähnytkin esimerkiksi kuohuviinejä, jotka on valmistettu esimerkiksi mansikoista tai vadelmista. Ehdottoman laadukkaita tuotteita!


Vierailin tässä yksi päivä myös lähimpänä Mikkeliä sijaitsevalla Ollinmäen viinitilalla, joka tarjoaa myös valikoiman valko- ja punaviinejä, siidereitä ja annoksina ostettuna myös mm. tilan pontikkaa tai liköörejä. Ollinmäen viinitilan omistajat pitävät myymälää avoinna ympäri vuoden. Tila on avoinna arkisin klo 10-20 ja viikonloppuisin klo 10-18. Vielä tällä viikolla Ollinmäellä järjestetään viininmaistajaiset 13. ja 14.8. klo 14! Siemailusetin hinta on 10€. Voin suositella :)

Ollinmäen viineillä on myös mukavat nimet, kuten: Myllärin Matti ja Juortanan Jussi tai Hentun Liisa. Minulle sopi täydellisesti heidän kuohuviininsä, nimittäin Ruhtinatar ja alkoholiton Prinsessa.

Maistoin lasillisen paikanpäällä ja innostuin myös ostamaan
yhden pullon mukaan, nautittavaksi esim. romanttisella illallisella..:)
 
Tornibaarissakin voi nauttia lasillisen maisemia ihaillen
Oliskohan tästä uljaasta ritarista minulle kesähelluksi?

Sain tietää, että Ollinmäki tarjoaa myös majoitusta joko pihapiirin aitoissa ja heillä on vuokrattavana myös kaksi isoa huvilaa. Huvila kuulostaa tasoiselleni majoitukselle, ehkäpä vuokraan sellaisen ystävättärieni kanssa ja pidämme myöhemmin esimerkiksi läksiäiseni siellä :)


Kummankin viinitilan omistajat puhuivat kokoajan  musta- ja punaviinimarjoista..
Pihojen marjat  näyttivät minusta ainakin herukoille..eri vai sama asia?


Kolmas viinitila Tyryn viini Mäntyharjulla pitää ovensa avoimina heinäkuussa viikonloppuisin ja en valitettavasti silloin ehtinyt vierailemaan heidän luonaan. Tyryn viinitilalla on mahdollista vierailla muulloin tilauksesta ja viettää juhlia, kuten häitä tai vaikka syntymäpäiviä. Ehkäpä vierailen heidän luonaan ensi kesänä :)

Suosittelen vierailemaan paikallisilla viinitiloilla ja uskaltautumaan maistamaan viinejä, siidereitä, kuohareita ja jopa pontikkaa! Ne nimittäin ovat todella hyviä kesäjuomia, mukavan raikkaita, marjaisia ja herkullisia.

Terkkuja!
VeeraEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä risut, ruusut ja rakkaudet tähän :)